طرز تهیه مسقطی شیرازی | مسقطی شیرازی

طرز تهیه مسقطی شیرازی | مسقطی شیرازی: طرز تهیه مسقطی شیرازی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و پرطرفدار است که به عنوان دسر و پیش غذا استفاده می‌شود. مسقطی شیرازی نوعی از شیرینی‌های برشی است که بسیار خوشمزه است.

مواد لازم مسقطی شیرازی

  • نشاسته – نصف پیمانه
  • آب – 5/7 پیمانه
  • شکر – 3 پیمانه
  • روغن مایع – نصف پیمانه
  • گلاب – 4 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام و پسته به مقدار لازم
  • زعفران آبکرده به مقدار لازم
  • هل به مقدار لازم

طرز تهیه مسقطی شیرازی

نشاسته را از قبل بخیسانید، اول از همه آب و نشاسته خیس خورده را در ظرفی ریخته و خوب هم بزنید بعد از اینکه نشاسته در آب حل شد آن را از صافی عبور داده و کنار بگذارید. حالا شکر را به همراه باقی مانده آب و روغن مایع در ظرفی ریخته روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نشاسته را به محلول در حال جوش ریخته هم بزنید تا غلیظ شود. شعله را کم کنید و اجازه دهید مواد به مدت 2 ساعت با حرارت ملایم بجوشد. هر از گاهی مواد را هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از گذشتن زمان مورد نظر دانه های هل را به مواد اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

اجازه دهید مواد 2 ساعت دیگر بجوشد، بعد از سپری شدن این زمان خلال‌های پسته، بادام و زعفران دم کرده را افزوده و هم بزنید. حالا گلاب را اضافه کرده 20 دقیقه دیگر مواد را با حرارت کم بجوشانید. زمانی که مواد خوب جا افتاد و به شکل خمیری در آمد و از ظرف جدا شد، ظرف مستطیلی را چرب کرده و مواد مسقطی را داخل ان بریزید و کنار بگذارید تا سرد شود. بعد از اینکه مسقطی ها سرد شدند آن را به شکل دلخواه برش بزنید و در دیس پذیرایی بچینید و مقداری پودر پسته و پودر نارگیل روی آن بپاشید. 20 دقیقه قبل از اتمام کار گلاب را اضافه کرده و می گذاریم مواد خوب جا بیفتد و از ظرف جدا شود، سپس ظرف مورد نظر را چرب کرده، مسقطی را داخل آن ریخته می گذاریم تا سرد شود، بعد برش می دهیم. اگر نشاسته را از قبل خیس کنیم ترشی آن گرفته می شود.

نکات لازم مسقطی شیرازی

  • زمان پخت و انتظار آن در حدود 4 ساعت است.
  • مسقطی شیرازی را می‌توانید در وعده دسر سرو کنید. 
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *