طرز تهیه کوفته تبریزی | کوفته تبریزی

طرز تهیه کوفته تبریزی | کوفته تبریزی: طرز تهیه کوفته تبریزی که یکی از غذاهای مشهور ایران که شهرت جهانی دارد و منتسب به شهر تبریز است، بسیار مهم است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

مواد لازم کوفته تبریزی

  • گوشت چرخ‌کرده نیمه چرب – 250 گرم
  • لپه – 1 پیمانه
  • برنج – 1/3 پیمانه
  • تخم مرغ – 1 عدد
  • پیاز – 2 عدد
  • پیازچه یا تره خردشده – 1 پیمانه
  • مرزه تازه – 1/3 پیمانه
  • رب گوجه فرنگی – 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه – 2 قاشق غذاخوری
  • پودر جوز هندی – 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر فلفل سیاه – 1/2 قاشق چایخوری
  • نمک به میزان لازم

طرز تهیه کوفته تبریزی

برای تهیه کوفته تبریزی اول باید لپه را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته شود. سپس برنج را در ظرفی مناسب  با نیم پیمانه آب و مقداری نمک و زرد چوبه روی حرارت بالا قرار می‌دهیم تا بجوشد و آب آن کاملا کشیده شود. پس از آنکه آب برنج کشیده شد آنرا کنار بگذارید تا سرد شود.

بعد از این مرحله، لپه پخته شده را به همراه یک عدد پیاز و گوشت چرخ کرده داخل همزن بریزید تا کاملا باهم میکس شوند و بعد از میکس کامل مواد را داخل ظرف بزرگتری منتقل می‌کنیم و به آن پیازچه یا تره خرد شده  به همراه مرزه خرد شده، تخم مرغ‌ها، برنج نیمه پز، نمک – فلفل – زردچوبه و جوز هندی رنده شده اضافه می‌کنیم و با دست، خوب ورز می‌دهیم. مواد را آنقدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد. پس از ورز دادن  کامل، مواد را کنار بگذارید.

مراحل تهیه سس کوفته تبریزی

برای تهیه سس کوفته تبریزی، در یک قابلمه پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا پیازها نیمه طلایی شود. در هنگام تفت پیاز به آن کمی زردچوبه بزنید تا خوشرنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شود.

بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید بعد از آن یک پیمانه اب هم درداخل ظرف بریزید و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.

نکات لازم کوفته تبریزی

  • کوفته تبریزی جزو دسته‌بندی غذایی دلمه و کوفته است.
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت می‌باشد.
  • کوفته تبریزی را می‌توانید در وعده نهار – شام سرو کنید.
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب است.
کوفته تبریزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *